Pratite nas:

        twitter        

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je 19. listopada 2016. u Uredu Predsjednice, u nazočnosti svojih suradnika, izaslanstvo Hrvatskog diplomatskog kluba.


U sastavu izaslanstva HDK-a bili su predsjednik Smiljan Šimac, predsjednik Nadzornog odbora Sergej Morsan, dopredsjednik akademik Emilio Marin i tajnica Ljiljana Pancirov. Predstavili su aktivnosti i aktualne probleme te ideje za daljnji razvoj djelovanja Kluba. Posebno je istaknut prijedlog organizacije predavanja novopridošlih veleposlanika u RH kao i nekih od visokih dužnosnika drugih država. Predsjednica je ideju pozdravila te kazala da je spremna pružiti podršku za održavanje navedenih predavanja i ostalih klupskih aktivnost, kao i sveukupnom radu Kluba kojim se promiče hrvatska diplomacija.

Predstavnici HDK-a zahvalili su Predsjednici Republike na prihvaćenom pokroviteljstvu nad obilježavanjem 15. godišnjice osnutka Kluba te joj uputili poziv da, ukoliko joj program dopušta, održi na proslavi obilježavanja prigodno slovo koje bi se objavilo i u tiskanom izdanju. Predsjednica je sa zadovoljstvom prihvatila poziv uz napomenu da će datum naknadno predložiti.

Predstavnici HDK uručili su Predsjednici četiri knjige „Sjećanja i prilozi za povijest diplomacije Republike Hrvatske“ te spomen knjižicu izdanu povodom predavanja pod naslovom „Hrvatska – dio euro-atlantskih integracija“ koje je, kao tajnica NATO-a, održala 22. veljače 2014. u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu u organizaciji Kluba.

Nakon sastanka predsjednik Hrvatskog diplomatskog kluba g. Smiljan Šimac uputio je Predsjednici pismo zahvale.

Lj. Š.

HDK u brojevima

122 člana (8 počasnih, 93 redovna i 21 pridruženi)

72 veleposlanika, 4 voditelja Ureda Republike Hrvatske u inozemstvu 1991. godine, 17 generalnih konzula

akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, prvi predsjednik Hrvatskoga sabora, 8 ministara u Vladama RH od kojih 3 ministra vanjskih poslova, državni tajnici i visoki hrvatski diplomati.

Iz života HDK

Kontakt

Potražite nas na adresi:

Petretićev trg 2, 10000 Zagreb

hdk @ mvep.hr