Pratite nas:

        twitter        

U srijedu 9. prosinca održano je u Društvu sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika ovogodišnje predbožićno druženje članova i prijatelja HDK-a na kojem se dopredsjednik vlp Mišo Munivrana osvrnuo na djelovanje Kluba tijekom 2015. godine.

Na početku je pozdravio nazočne i čestitao im Božić u ime odsutnog predsjednika vlp Morsana. Zatim je kratko podsjetio na ovogodišnje aktivnosti Kluba koje su obuhvaćale održavanje dviju Skupština, brojna predavanja i prikazivanje filma te izdavanje posebne knjižice povodom obilježavanja Dana hrvatske diplomacije.

Nakon „službenog“ dijela susreta slijedio je kratak koncert mlade flautistice Lucije Petrač koju je predstavila vlp Mirjana Bohanec Vidović.

Na kraju, prije „čaše vina“, dopredsjednik Munivrana je najavio održavanje izborne skupštine HDK-a u veljači 2016. te zamolio članove da predlože budući sastav UV-a i NO-a Kluba. Svima je zaželio sretan Božić i Novu godinu.

Cjelovito izvješće s ovog susreta bit će objavljeno u sljedećem broju Glasnika.

Lj. Š.

HDK u brojevima

122 člana (8 počasnih, 93 redovna i 21 pridruženi)

72 veleposlanika, 4 voditelja Ureda Republike Hrvatske u inozemstvu 1991. godine, 17 generalnih konzula

akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, prvi predsjednik Hrvatskoga sabora, 8 ministara u Vladama RH od kojih 3 ministra vanjskih poslova, državni tajnici i visoki hrvatski diplomati.

Iz života HDK

Kontakt

Potražite nas na adresi:

Petretićev trg 2, 10000 Zagreb

hdk @ mvep.hr