Pratite nas:

        twitter        

Poštovani članovi Hrvatskog diplomatskog kluba,

U iskrenoj žalosti javljamo da je naš cijenjeni i dragi član veleposlanik Mario Mikolić preminuo 29. kolovoza 2016. Svoju dugogodišnju diplomatsku karijeru vlp Mikolić započeo je davne 1976. te ju do 1991. obnašao na različitim funkcijama unutar diplomatske službe bivše SFRJ. Na poziv predsjednika Tuđmana 1991. godine stavio se na raspolaganje Republici Hrvatskoj te je zatim angažiran na brojnim zadacima unutar njezine diplomatske službe. Neposredno je radio na kreiranju diplomatskih dokumenata i udžbenika za državne potrebe RH, a nakon što je utemeljena Diplomatska akademija bio je na njoj redoviti predavač. Veleposlanikom RH u Danskoj imenovan je 1996, a veleposlanikom RH u Ukrajini 2002.

Za svoj diplomatski rad u službi RH veleposlanik Mikolić odlikovan je visokim odličjima RH, a nositelj je i nekoliko ukrajinskih odličja.
Znanje, diplomatsko iskustvo i stručna osposobljenost veleposlanika Mikolića bili su od nemjerljive koristi u vremenu nastajanja i razvijanja mlade hrvatske diplomacije. Stoga i Hrvatski diplomatski klub zahvaljuje veleposlaniku Mikoliću na njegovom doprinosu izgradnji profesionalne hrvatske diplomacije.


Komemoracija u spomen pokojnog vlp Maria Mikolića održana je 1. rujna 2016. u prostorima MVEP-a.

HDK u brojevima

122 člana (8 počasnih, 93 redovna i 21 pridruženi)

72 veleposlanika, 4 voditelja Ureda Republike Hrvatske u inozemstvu 1991. godine, 17 generalnih konzula

akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, prvi predsjednik Hrvatskoga sabora, 8 ministara u Vladama RH od kojih 3 ministra vanjskih poslova, državni tajnici i visoki hrvatski diplomati.

Iz života HDK

Kontakt

Potražite nas na adresi:

Petretićev trg 2, 10000 Zagreb

hdk @ mvep.hr