Pratite nas:

        twitter        

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sredinom siječnja 2019. godine u zgradi Gradske uprave primio je predstavnike Hrvatskog diplomatskog kluba, predsjednika Smiljana Šimca, rizničara Krešimira Žnidarića i predsjednika nadzornog odbora Marijana Šunjića. Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika dr.sc. Olivera Majić istaknula je da se sastanak održao radi dogovora o nastavku suradnje s Hrvatskim diplomatskim klubom. "Grad Zagreb prepoznaje važnost djelovanja Hrvatskog diplomatskog kluba i hrvatskih diplomata, koji svojim djelovanjem u organiziranju različitih predavanja, rasprava i praćenja diplomatskih kretanja, nastoje doprinijeti razvoju hrvatske diplomacije", rekla je zamjenica Majić. "Grad Zagreb pomaže i podržava rad Hrvatskog diplomatskog kluba ustupajući mu prostor u palači Dverce za održavanje predavanja, a također smo zajedno s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova sufinancirali rad i posebno prošlogodišnje peto izdanje knjige "Sjećanja i prilozi za povijest diplomacije Republike Hrvatske"", dodala je zamjenica Majić. 

"Došli smo danas zahvaliti gradonačelniku i njegovim suradnicima na razumijevanju onoga što radimo, na pomoći u našoj izdavačkoj djelatnosti i u organizaciji predavanja. Veliko hvala Gradu Zagrebu na konkretnoj podršci, jer bez pomoći Grada Zagreba i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Hrvatski diplomatski klub ne bi mogao tako uspješno djelovati" zaključio je predsjednik kluba Smiljan Šimac.

Foto album

HDK u brojevima

122 člana (8 počasnih, 93 redovna i 21 pridruženi)

72 veleposlanika, 4 voditelja Ureda Republike Hrvatske u inozemstvu 1991. godine, 17 generalnih konzula

akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, prvi predsjednik Hrvatskoga sabora, 8 ministara u Vladama RH od kojih 3 ministra vanjskih poslova, državni tajnici i visoki hrvatski diplomati.

Iz života HDK

Kontakt

Potražite nas na adresi:

Petretićev trg 2, 10000 Zagreb

hdk @ mvep.hr