Pratite nas:

        twitter        

U prigodi velike pobjede hrvatske nogometne vrste nad Engleskom i ulaska uoči ulaska u finalnu utakmicu s Francuskom za naslov svjetskog prvaka, Hrvatski diplomatski klub izražava svoje čestitke i pohvale svima zaslužnima, a osobito izborniku Daliću i svim igračima, te vjernim navijačima.

Uspjeh naše nogometne vrste velik je doprinos afirmaciji Hrvatske, hrvatskog naroda i hrvatske kulture u svijetu. Budući da okupljamo i diplomate koji su svoj obol priznanju i afirmaciji hrvatske države dali u prvoj fazi njezina postojanja i afirmiranja u svijetu, a od kojih su mnogi bili u međuvremenu nepravedno marginalizirani ili zaboravljeni, koristimo se ovom prigodom izraziti zahvalnost i priznanje i njima i ostalim diplomatima te kulturnim, gospodarskim  i drugim predstavnicima i pregaocima na svemu što su učinili za Hrvatsku.

Uspjeh hrvatske nogometne vrste vidimo dakle i kao svojevrsnu krunu nastojanja mnogih znanih i neznanih skupina i domoljuba koji su uložili svoja znanja i sposobnosti, svoj ugled i čast u međunarodnu afirmaciju hrvatske nacije među svjetskim nacijama. Čestitamo svima!

HDK u brojevima

122 člana (8 počasnih, 93 redovna i 21 pridruženi)

72 veleposlanika, 4 voditelja Ureda Republike Hrvatske u inozemstvu 1991. godine, 17 generalnih konzula

akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, prvi predsjednik Hrvatskoga sabora, 8 ministara u Vladama RH od kojih 3 ministra vanjskih poslova, državni tajnici i visoki hrvatski diplomati.

Iz života HDK

Kontakt

Potražite nas na adresi:

Petretićev trg 2, 10000 Zagreb

hdk @ mvep.hr