Pratite nas:

        twitter        

17. siječnja 2017. napustio nas je u 86. godini života redoviti član i jedan od utemeljitelja Hrvatskoga diplomatskog kluba veleposlanik Đorđe Pribičević. Sprovod pokojnom veleposlaniku Pribičeviću održan u ponedjeljak 23. siječnja 2017. na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Izaslanstvo Hrvatskog diplomatskog kluba položilo je vijenac na odar svog pokojnog člana.

IN MEMORIAM

17. siječnja 2017. napustio nas je u 86. godini svog života redoviti član i jedan od utemeljitelja Hrvatskoga diplomatskog kluba veleposlanik Đorđe Pribičević.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Poslije dvije godine rada u Državnom sekretarijatu za vanjske poslove u Beogradu i tri godine u odvjetništvu, bio je 5 godina asistent na Pravnom fakultetu u Zagrebu (1962.-1967.). Sveučilišnu karijeru nastavio je na Elektrotehničkom fakultetu, Fakultetu za vanjsku trgovinu i Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je od 1984. bio redoviti profesor iz materije makro- i mikroekonomije (teorija tržišta i cijena).

Od početka višestranačja u Hrvatskoj pridružio se Hrvatskoj demokratskoj stranci (braće Veselica). Radio je kao savjetnik prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana(1994.-1996.) te tri godine kao veleposlanik Republike Hrvatske u Grčkoj (1994.-1997.).

Kao član HDK-a redovito je sudjelovao na mjesečnim okupljanjima članova i gostiju Kluba i aktivno sudjelovao u raspravama o temi predavanja.

Dragog i ugodnog kolegu članovi HDK-a zadržat će u lijepoj uspomeni, a članovima njegove obitelji izražavaju iskrenu sućut.

Smiljan Šimac
predsjednik HDK

 

HDK u brojevima

122 člana (8 počasnih, 93 redovna i 21 pridruženi)

72 veleposlanika, 4 voditelja Ureda Republike Hrvatske u inozemstvu 1991. godine, 17 generalnih konzula

akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, prvi predsjednik Hrvatskoga sabora, 8 ministara u Vladama RH od kojih 3 ministra vanjskih poslova, državni tajnici i visoki hrvatski diplomati.

Iz života HDK

Kontakt

Potražite nas na adresi:

Petretićev trg 2, 10000 Zagreb

hdk @ mvep.hr