Pratite nas:

        twitter        

Predstavnici Hrvatskog diplomatskog kluba razgovarali su 1. prosinca 2016. u prostorijama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH s gospodinom Davorom Ivom Stierom.

Predsjednik Upravnog vijeća gospodin Smiljan Šimac, predsjednik Nadzornog odbora gospodin Sergej Morsan i tajnica HDK-a gospođa Ljiljana Pancirov upoznali su ministra s utemeljenjem, razvojem djelovanja i trenutnim aktivnostima HDK-a. Poseban naglasak stavljen je na aktivnije uključenje članova Kluba u promociju hrvatske diplomatske prakse i nacionalnih interesa Republike Hrvatske. Predloženo je da se članovi HDK-a i njihovo dugogodišnje diplomatsko iskustvo stave u funkciju obrazovanja novih generacija diplomata, uključenjem u svojstvu posebnog "savjeta“ u predavački korpus Diplomatske akademije. Podržana je i ideja da se u programe HDK-a uključe predavanja novoimenovanih stranih veleposlanika i visokih dužnosnika prilikom njihovih posjeta hrvatskim državnim institucijama. Projekt zahtijeva širu potporu MVEP-a i Ureda Predsjednice. Na taj način otvorio bi se novi prostor i dobila dodana vrijednost kroz neslužbeno diplomatsko djelovanje. Predstavnici HDK-a iznijeli su financijske probleme s kojima se Klub suočava, te predočili nove okolnosti vezane za smještaj ureda Kluba.

Ministru su uručena do sada izašla četiri toma knjige SJEĆANJA I PRILOZI ZA POVIJEST DIPLOMACIJE REPUBLIKE HRVATSKE – PRVO DESETLJEĆE, zatim prigodna publikacija izdana povodom 10. obljetnice HDK-a te knjiga o prvim hrvatskim poklisarima. Najavljen je završetak prigodne spomenice koja će izaći povodom 15. obljetnice djelovanja HDK kao i skori izlazak 5. knjige u nizu SJEĆANJA I PRILOZI...
Lj. P.

HDK u brojevima

122 člana (8 počasnih, 93 redovna i 21 pridruženi)

72 veleposlanika, 4 voditelja Ureda Republike Hrvatske u inozemstvu 1991. godine, 17 generalnih konzula

akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, prvi predsjednik Hrvatskoga sabora, 8 ministara u Vladama RH od kojih 3 ministra vanjskih poslova, državni tajnici i visoki hrvatski diplomati.

Iz života HDK

Kontakt

Potražite nas na adresi:

Petretićev trg 2, 10000 Zagreb

hdk @ mvep.hr