Pratite nas:

        twitter        

U prigodi velike pobjede hrvatske nogometne vrste nad Engleskom i ulaska uoči ulaska u finalnu utakmicu s Francuskom za naslov svjetskog prvaka, Hrvatski diplomatski klub izražava svoje čestitke i pohvale svima zaslužnima, a osobito izborniku Daliću i svim igračima, te vjernim navijačima.

Uspjeh naše nogometne vrste velik je doprinos afirmaciji Hrvatske, hrvatskog naroda i hrvatske kulture u svijetu. Budući da okupljamo i diplomate koji su svoj obol priznanju i afirmaciji hrvatske države dali u prvoj fazi njezina postojanja i afirmiranja u svijetu, a od kojih su mnogi bili u međuvremenu nepravedno marginalizirani ili zaboravljeni, koristimo se ovom prigodom izraziti zahvalnost i priznanje i njima i ostalim diplomatima te kulturnim, gospodarskim  i drugim predstavnicima i pregaocima na svemu što su učinili za Hrvatsku.

Uspjeh hrvatske nogometne vrste vidimo dakle i kao svojevrsnu krunu nastojanja mnogih znanih i neznanih skupina i domoljuba koji su uložili svoja znanja i sposobnosti, svoj ugled i čast u međunarodnu afirmaciju hrvatske nacije među svjetskim nacijama. Čestitamo svima!

Redoviti član Hrvatskog diplomatskog kluba, dr.sc. Franjo Zenko, nakon duge bolesti s kojom se borio nekoliko zadnjih godina, preminuo u utorak, 25. travnja 2017. Članom Hrvatskog diplomatskog kluba postao je 2006. godine, a u dva mandata bio je član i predsjednik Nadzornog odbora HDK (2010- 2014).
Sprovod pokojnog veleposlanika Zenka bit će u petak 28. travnja 2017. u 12:50 sati na Krematoriju u Zagrebu.

IN MEMORIAM

Hrvatski diplomatski klub ima čast i zadovoljstvo pozvati Vas na predavanje dr. sc. Mirjane Matešić, ravnateljice Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, koje će se održati 05. travnja 2017. u 19 sati u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika u Zagrebu, Frankopanska 5A/II.

Preuzimanje poziva

Hrvatski diplomatski klub organizirao je 15. ožujka 2017. predavanje, pod navedenim naslovom, Nj.E. g. Oleksandra Levchenka, veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj. Predsjednik HDK-a veleposlanik Smiljan Šimac pozdravio je nazočne i predstavio gosta, koji je gotovo cijeli radni vijek služio u diplomaciji Ukrajine. U Hrvatskoj je proveo od 2010. do 2017., a današnji je dan njegov posljednji radni dan u našoj zemlji.

 

Redovita Skupština Hrvatskog diplomatskog kluba održana je u Zagrebu 22. veljače 2017. u 18:00 sati u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika. Pored Zapisnika u nastavku, članovi HDK-a bit će o radu Kluba informirani putem dostavljenog detaljnog uvida u prezentirana izvješća o radu za 2016. i planove za 2017.

Hrvatski diplomatski klub ima čast i zadovoljstvo pozvati Vas na predavanje Nj.E. g. Oleksandra Levchenka, veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj, 15. ožujka u 18:30 sati u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika u Zagrebu, Frankopanska 5A/II.  

 

HDK u brojevima

122 člana (8 počasnih, 93 redovna i 21 pridruženi)

72 veleposlanika, 4 voditelja Ureda Republike Hrvatske u inozemstvu 1991. godine, 17 generalnih konzula

akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, prvi predsjednik Hrvatskoga sabora, 8 ministara u Vladama RH od kojih 3 ministra vanjskih poslova, državni tajnici i visoki hrvatski diplomati.

Iz života HDK

Kontakt

Potražite nas na adresi:

Petretićev trg 2, 10000 Zagreb

hdk @ mvep.hr