K
ao i svake godine, od svojega osnutka 2001., Hrvatski diplomatski klub obilježit će i ove godine jednu od najstarijih obljetnica DAN HRVATSKE DIPLOMACIJE
Republika Hrvatska tog se dana sjeća povijesnog pisma pape Ivana VIII., koje je 7. lipnja 879. godine uputio hrvatskom knezu Branimiru, priznajući ga kao zakonitog vladara, a Hrvatsku kao neovisnu državu.

Ovu jubilarnu 1130. godišnjicu prvoga povijesnog priznanja Hrvatske, Hrvatski diplomatski klub obilježio je predstavljanjem novih projekata na svečanom sastanku članova i prijatelja Kluba, održanom u Društvu sveučilišnih nastavnika 28. svibnja, a tradicionalni prijam za diplomatski zbor, domaće uglednike i članove Kluba održati će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u utorak 9. lipnja.

U povodu ovogodišnjeg Dana hrvatske diplomacije, od 7. lipnja, javnosti je dostupan novi web-portal Hrvatskoga diplomatskog kluba na internet adresi www.hdk-cdc.hr.

U Zagrebu, 07. lipnja 2009.