Kao i svake godine, od svojeg osnutka 2001., Hrvatski diplomatski klub obilježit će i ove godine jednu od najstarijih hrvatskih obljetnica DAN HRVATSKE DIPLOMACIJE. Republika Hrvatska tog se dana sjeća povijesnog pisma pape Ivana VIII., koje je 7. lipnja 879. godine uputio hrvatskom knezu Branimiru, priznajući ga kao zakonitog vladara, a Hrvatsku kao suverenu i neovisnu državu. Ove će godine proslava našega „diplomatskog blagdana“ biti obilježena susretom predstavnika diplomatskog zbora s uzvanicima i članovima Kluba, 7. lipnja u Društvu sveučilišnih nastavnika u Zagrebu, Hebrangova ulica 17. Svečanost će uveličati prigodnim obraćanjem Nj.E. Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj msgr. Mario Roberto Cassari, s temom „Europa danas: identitet – integracija - vrednote“, a Hrvatski će diplomatski klub s ponosom objaviti i svoj novi izdavački uspjeh - prvo predstavljanje druge knjige „Sjećanja i priloga za povijest diplomacije Republike Hrvatske“. U Zagrebu, uoči Dana hrvatske diplomacije, svibanj 2010.

Preuzimanje priopćenja za medije