Pratite nas:

        twitter        

Hrvatski diplomatski klub  organizira u četvrtak 14. travnja 2011. s početkom u 19 sati u Klubu Sveučilišnih nastavnika, Hebrangova 17, Zagreb, predavanje svoje članice dr.sc.Vere Tadić pod naslovom: 

„Žene u diplomaciji Republike Hrvatske od 1990.- 2010.“  

Predavanje je dio istraživanja o položaju žena u diplomaciji Republike Hrvatske

od proglašenje samostalnosti do 2010.  Istraživanje obuhvaća i druge vidove položaja žena u suvremenoj RH ( obrazovanje, zaposlenost, sudjelovanje u političkom životu ). Donose se i podaci o ulogama žena u razvitku diplomacija Velike Britanije i SAD-a.  Dr.sc.Vera Tadić uključila je i osobna iskustva kao diplomatkinja na različitim dužnostima u tri zemlje: Italiji, Saveznoj Republici Njemačkoj i Južnoafričkoj Republici.

Dr.sc. Vera Tadić zaposlena je u MVPEI-u RH od 1994. godine. Osim funkcije pomoćnice  ministra vanjskih poslova  ( razdoblje  1997.-1999.), tijekom dvanaest godina boravka na mandatima u inozemstvu obnašala je različite dužnosti u predstavljanju Republike Hrvatske u zemljama primateljicama. Bila je ministrica savjetnica pri FAO (Food and Agriculture Organisation - Organizacija za poljoprivredu i prehranu UN-a), generalna konzulica u Hamburgu i Stuttgartu i veleposlanica u Južnoafičkoj Republici.

 

HDK u brojevima

122 člana (8 počasnih, 93 redovna i 21 pridruženi)

72 veleposlanika, 4 voditelja Ureda Republike Hrvatske u inozemstvu 1991. godine, 17 generalnih konzula

akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, prvi predsjednik Hrvatskoga sabora, 8 ministara u Vladama RH od kojih 3 ministra vanjskih poslova, državni tajnici i visoki hrvatski diplomati.

Iz života HDK

Kontakt

Potražite nas na adresi:

Petretićev trg 2, 10000 Zagreb

hdk @ mvep.hr