Hrvatski diplomatski klub  organizira u četvrtak 14. travnja 2011. s početkom u 19 sati u Klubu Sveučilišnih nastavnika, Hebrangova 17, Zagreb, predavanje svoje članice dr.sc.Vere Tadić pod naslovom:

„Žene u diplomaciji Republike Hrvatske od 1990.- 2010.“

Predavanje je dio istraživanja o položaju žena u diplomaciji Republike Hrvatske

od proglašenje samostalnosti do 2010.  Istraživanje obuhvaća i druge vidove položaja žena u suvremenoj RH ( obrazovanje, zaposlenost, sudjelovanje u političkom životu ). Donose se i podaci o ulogama žena u razvitku diplomacija Velike Britanije i SAD-a.  Dr.sc.Vera Tadić uključila je i osobna iskustva kao diplomatkinja na različitim dužnostima u tri zemlje: Italiji, Saveznoj Republici Njemačkoj i Južnoafričkoj Republici.

Dr.sc. Vera Tadić zaposlena je u MVPEI-u RH od 1994. godine. Osim funkcije pomoćnice  ministra vanjskih poslova  ( razdoblje  1997.-1999.), tijekom dvanaest godina boravka na mandatima u inozemstvu obnašala je različite dužnosti u predstavljanju Republike Hrvatske u zemljama primateljicama. Bila je ministrica savjetnica pri FAO (Food and Agriculture Organisation - Organizacija za poljoprivredu i prehranu UN-a), generalna konzulica u Hamburgu i Stuttgartu i veleposlanica u Južnoafičkoj Republici.