Pratite nas:

        twitter        

Hrvatski diplomatski klub će i ove godine obilježiti 7. lipnja, Dan hrvatske diplomacije. Toga je dana 879. godine papa Ivan VIII. uputio hrvatskome knezu Branimiru pismo kojim blagoslivlja njega i cijeli hrvatski narod, priznajući mu "zemaljsku vlast nad cijelom Hrvatskom". Bio je to prvi pisani dokument kojim je u to doba Hrvatska bila međunarodno priznata kao suverena i samostalna država. Republika Hrvatska, nakon stjecanja neovisnosti, taj dan slavi kao Dan hrvatske diplomacije.

Hrvatski diplomatski klub će ove godine, kao i uvijek dosada, obilježiti Dan hrvatske diplomacije svečanim primanjem za diplomatski zbor akreditiran u Zagrebu, domaće uglednike i članove HDK. Primanje će se održati u utorak 7. lipnja u 19:00 sati u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika u Zagrebu, Hebrangova uliva 17. Svečanost će uveličati g. Andrej Plenković, državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija RH, koji će se nazočnima obratiti izlaganjem danas svakako aktualne teme „Perspektive hrvatske diplomacije u Europskoj uniji“.

U Zagrebu, 6. lipnja 2011.

Sergej Morsan, veleposlanik, Predsjednik HDK

Preuzimanje priopćenja za medije

HDK u brojevima

122 člana (8 počasnih, 93 redovna i 21 pridruženi)

72 veleposlanika, 4 voditelja Ureda Republike Hrvatske u inozemstvu 1991. godine, 17 generalnih konzula

akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, prvi predsjednik Hrvatskoga sabora, 8 ministara u Vladama RH od kojih 3 ministra vanjskih poslova, državni tajnici i visoki hrvatski diplomati.

Iz života HDK

Kontakt

Potražite nas na adresi:

Petretićev trg 2, 10000 Zagreb

hdk @ mvep.hr