Pratite nas:

        twitter        

 • app02.jpg
 • app03.jpg
 • app031.jpg
 • app1.jpg
 • app2.jpg
 • app3.jpg
 • app4.jpg
 • app5.jpg
 • app6.jpg
 • app7.jpg
 • app8.jpg
 • app9.jpg
 • app11.jpg

2 Branimir hrvatski

Prvi izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Maleziji sa sjedištem u Kuala Lumpuru od 1995. do 1997. godine. Istovremeno akreditiran u Socijalističkoj Republici Vijetnam i Laoskoj Narodnoj Demokratskoj Republici.

Rođen u Zagrebu 27. svibnja 1950. godine, gdje je završio VII. gimnaziju. Diplomirao na Tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Istovremeno je studirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a zatim na poslijediplomskom studiju marketinga – područje Teorija i politika plasmana. Tijekom studija radio kao vanjski suradnik turističke agencije Atlas.
Godine 1977. zaposlio se u INA – Industrija nafte d.d. (pripravnik u radnoj organizaciji INA -OKI, Služba nabave RZ Trgovine) gdje je napredovao do šefa poslovnice. Godine 1983. godine imenovan je direktorom u INA-OKI OOUR PREPLAM.

Od 1991. godine pomoćnik je generalnog direktora za prerađivačku proizvodnju u RO INA – OKI, a od 1992. do 1995. godine, bio je istovremeno predsjednik Upravnih odbora slijedećih dijelova Ine: INA-ZAGREBPLAST, INA-OKIPOR, te INA-PREPLAM. Godine 1993. imenovan je i pomoćnikom generalnog direktora za koordinaciju upravljanja društvima u vlasništvu firme INA-OKI.

Odlukom Predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana, 1995. godine postavljen je za prvog izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Hrvatske u Maleziji, sa sjedištem u Kuala Lumpuru. Istovremeno akreditiran je u Socijalističkoj Republici Vijetnam i Laoskoj Narodnoj Demokratskoj Republici.

Nakon povratka iz diplomacije savjetnik je predsjednika Uprave INA-POLIMERI (1997.-2002.). U to vrijeme je imenovan direktorom prodaje u Ininu društvu-kćeri CROPLIN d.o.o. To je bilo zajedničko ulaganje (joint venture) između Ine, te njemačkih tvrtki PREUSSAG Wasser & Rohrtechnik GmbH iz Hannovera i MVV-Mannheimer Versorgungs und Verkehrsgesellschaft GmbH iz Mannheima, za koje je jedno vrijeme radio kao posebni opunomoćenik.

Od 2002. godine radi u Ininom društvu-kćeri STSI - Integrirani tehnički servisi d.o.o., članu INA GRUPE kao menadžer prodaje i voditelj marketinga, a 2005. godine prelazi u INA d.d. SD Trgovina na malo, kao direktor Sektora razvoja maloprodajne mreže. Od 2007. godine savjetnik je izvršnog direktora i člana Uprave INA d.d. segmenta djelatnosti Trgovina na malo.

Član je Hrvatskog diplomatskog kluba od 2007. godine, rizničar je i član Upravnoga vijeća. Dugogodišnji je aktivni sudionik u brojnim sportskim, kulturno-umjetničkim, znanstvenim i drugim društvima i zajednicama, gdje je obavljao i dužnosti tajnika, člana predsjedništva, upravnih, nadzornih, financijskih i drugih odbora.

Supruga Vesna, rođena Stepić, diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sinovi Mislav, Hrvoje i Domagoj.

HDK u brojevima

122 člana (8 počasnih, 93 redovna i 21 pridruženi)

72 veleposlanika, 4 voditelja Ureda Republike Hrvatske u inozemstvu 1991. godine, 17 generalnih konzula

akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, prvi predsjednik Hrvatskoga sabora, 8 ministara u Vladama RH od kojih 3 ministra vanjskih poslova, državni tajnici i visoki hrvatski diplomati.

Iz života HDK

Kontakt

Potražite nas na adresi:

Petretićev trg 2, 10000 Zagreb

hdk @ mvep.hr